מה זה טנדיר(טנדור)?
הטנדיר הוא תנור חרס בסגנון עתיק, המשמש לבישול במדינות רבות באסיה ובמזרח התיכון. מקורו עוד בימי קדם, והוא מופץ באופן נרחב במדינות כמו טורקיה, איראן, אפגניסטן, אוזבקיסטן, הודו ואחרות. לטנדיר עיצוב ייחודי המאפשר לחסוך ולפזר חום באופן שווה בתוך התנור. בניגוד לטנדירים החדשים הטנדירים בעט העתיקה בדרך כלל הוא קבורים עמוק באדמה.את הטנדירים מחממים עם עצים או פחמים שמניחים בתוכו. כאשר קירות הטנדיר חמים מספיק, מניחים את המזון בפנים על משטח רשת או בשיפוד.

מנות מפורסמות שבושלו בטנדיר:
הטנדיר משמש להכנת מגוון מנות השונות מאזור לאזור. הנה כמה מנות מפורסמות שהוכנו עם הטנדיר:
לחמים שטוחים (ליפיושקי)על הטנדיר: את הלחמים השטוחים הריחניים והנימוחים, שהם הבסיס למאכלים רבים באזור, ניתן לאפות בטנדיר, בעזרת הדבקת הלחם לקירות הטנדיר, הם מוגשים חמים ולעיתים מלווים ברטבים או תוספות

בשר טנדיר:
ניתן לבשל בטנדיר סוגים שונים של בשר, כמו טלה, עוף או בקר. הבשר מתובל במרינדה בתבלינים, ואז מוכנס על שיפוד ומבשול בטנדיר עד שהוא הופך עסיסי ונימוח.
פילאף טנדיר: באזורים מסוימים, פילאף, הידוע גם בשם "ביריאני", מבושל בטנדיר. אורז עם בשר ותבלינים מונח בסיר חרס, ולאחר מכן אופים בטנדיר עד לקבלת ארומה וטעם עשירים

© 2025, Asia Trade Powered by Shopify