כלי אידוי

כמה מילים על אידוי

שיטת הבישול באידוי היא כבר מזמן לא טרנד, מה שנחשב באסיה כחלק תרבותי חשוב מאד במטבח, הפך לשיטה מובילה גם במטבח המערבי. היתרונות הגדולים של מתודת בישול זאת הפכה אותה לחביבת השפים והטבחים החובבים בכל רחבי הגלובוס.

ליצירת קשר לחצו כאן

לצפיה במוצרים לחצו כאן

אז מה כל כך טוב באידוי?

  • אידוי לזמן קצר שומר על טעמם הטבעי של המאכלים, על צבעם ומרקמם.(הצבע נשאר ירוק עז ולא הופך לירוק/אפור)
  • הבישול באדים שומר על מרב הערכים התזונתיים של המזון.
  • צורת הכנה דיאטטית – אין צורך בשמן.
  • מצוין גם לבישול פילטים של דגים ונתחי עוף דקים – הבישול מהיר ושומר על העסיסיות.
  • חוסך בזמן, אנרגיה ומים.
  • ניתן לבשל כמות גדולה של מאכלים ע"י אידוי בקומות.
  • הכלי יכול להיות מונח על השולחן, המזון ישמור את חומו לאורך זמן.
  • אפשר לאדות כמעט כל סוג של מזון הדורש זמן בישול קצר – ירקות, דגים, פירות ים, חזה עוף, קציצות, בצקים מסוגים שונים ואף קינוחים.

מכיוון שמאכלים מאודים, יכולים להיחשב כ"משעממים" בהשוואה לשיטות בישול כמו צלייה או טיגון, מומלץ להגיש את המנות עם רטבים עתירי טעם או לאדות על מצע של לימון פרוס, בצל ירוק, שום ועוד.

רצוי לא להעמיס שכבות רבות על מנת שהאדים יגיעו בצורה אחידה לכל חלקי המזון ולכן מומלץ לאדות שכבה אחת בלבד.

לאדות זה פשוט להפליא ולכך צריך כלי אידוי נכון. ישנם מספר חומרים לכלי אידוי: במבוק, חימר ואלומיניום. לכל תרבות אוכל יש את הכלים המסורתיים שלה ולכל כלי את היתרונות והחסרונות שלו.

כלי אידוי מאלומיניום, עמיד לאורך זמן, אינו שביר, קל לניקוי ואף מתאים למדיח כלים. כלי האידוי הוא פריט חובה במטבח האסייתי ולא תמצא מטבח אשר אינו מחזיק סט של כלי אידוי, תוכלו להעשיר את העולם הקולינרי שלכם ולשדרג את חווית הבישול בכמה דרגות, כיום אפשר למצוא אין ספור מתכונים ושיטות אידוי ואף סרטונים ביוטיוב המסבירים בפשטות את ההכנה של מאכלים מאודים. הכלים האיכותיים שלנו יהפכו את החוויה לשלמה ומהנה יותר אנו מזמינים אתכם ליצור אתנו קשר בטלפון: 03-6815110 או צרו קשר כאן

בתאבון!