פלוב בוכרי

המטבח הבוכרי

 

מטבח יהודי בוכרה שמקורם באוזבקיסטן, הינו אחד המטבחים העשירים, המעניינים והמסקרנים שיש. עמודי התווך של מטבח זה הם: בשר, אורז וירקות הוא הושפע רבות מהמטבחים הסמוכים והתרבויות הקרובות כדוגמת המטבח הטורקי, הפרסי, סיני ואף המטבח הרוסי. המטבח היהודי הבוכרי, דומה מאד לזה המקומי האוזבקי, אך כמובן שניתן למצוא בו התאמות ושינויים בהתאם לחוקי הכשרות, חגי ישראל, והלכות שבת. המטבח הבוכרי עומד במרכז חיי המשפחה והבית.

 

ליצירת קשר לחצו כאן

לצפיה במוצרים לחצו כאן

האוכל מתבסס ברובו על אורז לבן מעורב בשלל ירקות טריים, אשר מתבשל בקדירות למשך זמן רב וגם מבחר של מרקים ומנות מיוחדות של בשר.

מאכלים בוכרים מפורסמים הם:

  • המנטו – כיסון בצק עם מילוי בשר ובצל קצוץ מאודה בסיר אדים.
  • אוסובו – (חמין) מבוסס בעיקר על אורז, ישנם מתכונים רבים, בחלקם תוספות מיוחדות כגון: תמרים, משמשים ותפוחים וצימוקים.
  • מיאי ביריון – דג מקומח ומטוגן, לפני ההגשה נטבל הדג בתערובת של מים, שום וכוסברה
  • באחש – מאכל פופולארי נוסף, עירוב של אורז, כבד, בשר וכוסברה אשר מעניקה למנה זו צבע ירוק המאפיין מנה זאת.
  • גוז'גיז'ה – כיסונים אפויים עשויים בצק וממולאים בשר חתוך לחתיכות קטנות ובצל.

אין ספק מנת הדגל של המטבח הבוכרי היא הפלוב, תבשיל המורכב מבשר, אורז, גזר ותבלינים, ישנם כמובן מתכונים רבים ומגוונים לפלוב הבוכרי, בהתאם למסורת המשפחתית. אנו מצרפים את אחד המתכונים.

מצרכים:

  1. 1 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות קטנות
  2. 50 גרם שומן כבש
  3. 750 גרם אורז פרסי ארוך
  4. 1 ק"ג גזר
  5. 2 בצלים
  6. רבע כוס שמן
  7. 2 כפות זרעי כמון
  8. כף פלפל שחור
  9. מלח
  10. 2 שיני שום

ההכנה:

  1. משרים את האורז בקערה עם מים, לפחות 20 דקות.
  2. חותכים דק את הבצל ומטגנים בסיר עם שמן עד להזהבה.
  3. מוציאים את הבצל מהסיר, ומטגנים את הבשר עד להשחמתו.
  4. מחזירים את הבצל לסיר, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים ביחד עם הבשר על אש נמוכה עד אשר השר מתחיל להתרכך
  5. מוסיפים לסיר גזר החתוך לרצועות דקות ואת התבלינים ומבשלים עם עוד שתי כוסות מים למשך חצי שעה.
  6. מוסיפים את האורז ובעזרת כף עץ יוצרים ארובות אוויר המגיעות לתחתית הסיר.
  7. מבשלים על אש נמוכה עוד כחצי שעה.

בתאבון!

לפלוב מושלם, כדאי להתאים סיר מתאים, התקשרו אלינו לטלפון: 03-6815110 או צרו קשר כאן.